open-navfaktor-logo
search
Dobročinstvo
Uposlenici tuzlanskog restorana nakon smjene ostavljaju hranu migrantima za sehur
Mi radimo do 12 sati navečer i po završetku smjene spakujemo 40 – 50 porcija te naše kolege ostave tim ljudima za sehur. Oni u tom periodu spavaju na ulici, ali ujutro ih hrana dočeka, kaže uposlenica ovog tuzlanskog restorana
14.05.2019. u 21:29
get url
text

Od početka ramazana uposlenici tuzlanskog restorana "Saranda" nakon završene smjene nose porcije hrane migrantima koji spavaju na ulici u blizini autobuske stanice kako bi imali šta jesti za sehur.

Kako nam je kazala uposlenica ovog restorana, njihov šef Šerif Abdi i prije ramazana imao je običaj da hranu iz restorana pošalje migrantima koji se nalaze na tuzlanskim ulicama.

- Mi radimo do 12 sati navečer i po završetku smjene spakujemo 40 – 50 porcija te naše kolege ostave tim ljudima za sehur. Oni u tom periodu spavaju na ulici, ali ujutro ih hrana dočeka – kaže uposlenica ovog tuzlanskog restorana.

Ovo je, kaže, najmanje što mogu učiniti za ljude u nevolji u ovom svetom mjesecu i drago im je da im makar malo olakšaju ramaznske dane daleko od svojih domova.

 

 

Dobri ljudi, radnici restorana Saranda u Tuzli, nakon zavrsenog posla, ostavljaju hranu za sehur imigrantima koji spavaju na ulici.

Posted by Senad Topcagic on Monday, May 13, 2019
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.