open-navfaktor-logo
search
Skandal u Španiji
Uposlenici madridskog hotela vrijeđali reprezentativce Maroka, islam i ramazan, jedna osoba uhapšena
Fudbalska reprezentacija Maroka večeras će u Madridu odigrati prijateljsku utakmicu, a atmosfera u Lavovima Atlasa je narušena nekim neugodnim incidentima i rasističkim komentarima na račun ovog afričkog tima.
28.03.2023. u 09:34
get url
text

Marokanci su u nedjelju otputovali u Madrid, ali ni slutili nisu da će biti meta užasnog podsmijavanja i vrijeđanja od strane uposlenika hotela.

Zaposlenici su na Instagramu objavili nekoliko fotografija uz koje su napisali gnusne uvrede na račun marokanskih fudbalera i mjeseca ramazana.

- Mi nitkovi koji serviramo ramazanska s***a i njihova j***a uvjerenja - stoji u opisu jedne fotografije, dok su i na drugoj upućene slične riječi:

 - Marokanski tim je u Toweru. Prokleti us***i Morosi...

Lokalnapolicija Madrida je nakon ove ozbiljne kontroverze poduzela mjere po ovom pitanju i uhapsila jednog od uposlenika ovog madridskog hotela, piše As.

S obzirom na ozbiljnost stvari, predstavnicima madridskog hotela nije trebalo dugo da napišu nekoliko riječi u kojima najoštrije osuđuju događaje i pojašnjavaju da će ono što se dogodilo staviti na raspolaganje policiji.

- Lično, ja sam Arap, musliman, koji slavi Ramazan kao i mnoge kolege u hotelu i iz tog razloga se osjećamo povrijeđeno kao i svaki musliman na svijetu - rekao jedan od menadžera hotela pa dodao:

- Želimo da osudimo svaki rasistički čin i ponovo se izvinjavamo svim ljudima koji su se osjećali uvrijeđeno - dodaje on.

Iz hotela su također naglasili i da "ljudi odgovorni za ove slike ne pripadaju hotelu ili lancu, već su pomoćnici koji rade kada su događaji u hotelima, a već su otpušteni, prijavljeni i stavljeni na raspolaganje policiji odgovaraju za svoj zločin - oštro su poručili iz čelnici hotela.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.