open-navfaktor-logo
search
Dobro se osjeća
Upitan odlazak na EURO: Burić pozitivan na koronavirus
PCR test Benjamina Burića pokazao je da je on pozitivan. Ovo je drugi put za golmana rukometne selekcije BiH da je pozitivan, s obzirom na to da je bio pozitivan i prošle godine, također u januaru, također na okupljanju rukometne selekcije BiH.
06.01.2022. u 15:14
get url
text

U ovom trenutku ne zna se da li će biti dostupan za Euro, jer mu za nastup trebaju dva negativna testa, pet dana prije prve utakmice na EP.

- Sad sam i zvanično pozitivan, ali se dobro osjećam. Nemam nikakve simptome i nadam se da ću uskoro biti negativan, kako bih se prodružio ostatku ekipe. Sve reprezentacije imaju iste probleme, kao što vidite i niko nije ostao pošteđen. Samo se nadam da ću biti spreman za nastup na EURO-u, zajedno sa svojim suigračima, kako bismo mogli predstaviti Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu. Ovo nam je poremetilo pripreme, ali morat ćemo dati i više od maksimuma da se što bolje predstavimo na Evropskom - rekao je Burić.

Rukometna selekcija BiH trebala je nastupiti na Croatia Cupu u Osijeku, ali je po dolasku u Hrvatsku tokom antigenskog testiranja nekoliko bh. rukometaša bilo pozitivno pa se ekipa vratila u Sarajevo.

Osim Burića, pozitivni na koronavirus su trener golmana Mario Blažević i kondicioni trener Muris Đug.

Burić i Blaćević su u izolaciji, a Đug je otišao kući u Tuzlu, objavio je Rukometni savez BiH.

- Svi ostali reprezentativci i članovi delegacije dobili su negativne rezultate testiranja na Covid-19 i večeras se nastavljaju trenažne aktivnosti bh. tima. Medicinska služba će redovno pratiti zdravstveno stanje reprezentacije, te će se nastaviti svakodnevna testiranja na prisustvo virusa Covid-19 - saopćeno je.

Evropsko prvenstvo počinje 13. januara, a BiH je u grupi sa Španijom, Švedskom i Češkom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.