open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Upaljen žuti meteoalarm za BiH, obilne padavine i grmljavina
Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima slaba kiša se očekuje u sjevernim i sjeverozapadnim djelovima.
19.05.2020. u 07:53
get url
text

Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim područjima. Intenzivnije padavine, uglavnom u sjevernim, sjeveroistočnim i ponegdje u centralnim djelovima. Na jugu Hercegovine slabe padavine se očekuju krajem dana. Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 22, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna oko 22 stepena, saopćeno je iz FHMZ. 

Evropski meteorološki servis Meteoalarm za danas i sutra je aktivirao žuti meteoalarm za teritoriju Bosne i Hercegovine. Meteoalarm je upaljen zbog grmljavine i obilnijih padavina.

Kako navode meteorolozi, vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako planirate aktivnosti koje su izložene najavljenim meteorološkim prilikama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.