open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Upaljen narandžasti meteoalarm, sutra obilne padavine
U Federaciji Bosne i Hercegovine je upaljen narančasti meteoalarm kao upozorenje na sutrašnji dan u kojem se očekuju obilnije padavine, tačnije kiša. Prognozira se da će u Hercegovini pasti od 50 do 80 litara po metru kvadratnom, dok se za centralnu i jugozapadnu Bosnu prognozira 25 do 50 litara po metru kvadratnom.
08.12.2021. u 18:35
get url
text

Prema preporukama Svjetske meteorološke organizacije, potrebno je zaštititi imovinu jer je plavljenje moguće. Nije isključen i poremećaj u snabdijevanju električnom energijom, vodom.

Sutra će prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda u jutarnjim satima u južnim i jugozapadnim područjima biti sa kišom, a u višim područjima sa snijegom. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim dijelovima. Obilnije padavine u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. U noći na petak snijeg i susnježica i u nizinama Bosne. Vjetar većinom slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno sa padavinama prijepodne. Većinom će padati slab snijeg ili susnježica, a na jugu zemlje i slaba kiša. Vjetar većinom slab južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar je sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i tri, na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do devet stepeni.

U subotu će u našoj zemlji biti oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini sa kišom. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i tri na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do osam stepeni.

U nedjelju će u Bosni preovladavati susnježica i snijeg, a u Hercegovini u jutarnjim satima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva, na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri, na jugu zemlje do 11 stupeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.