open-navfaktor-logo
search
Novinarima rampa
Uoči sjednice Izvršnog odbora: Čeka se bijeli dim iz Kuće fudbala
Na posljednjoj sjednici IO održanoj prije devet dana u Sarajevu "usvojen je plan aktivnosti za imenovanje selektora A reprezentacije, kao i hodogram priprema za utakmice baraža"
21.12.2019. u 10:42
get url
text

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj bi Zmajevi mogli dobiti novog selektora zakazana je za 11 sati danas u Sarajevu.

Brojnim novinarima i fotoreporterima "omogućeno" je da posao obavljaju s ulice. Do Kuće fudbala ne mogu. Jer ona je rezervisana za fudbalske legende iz Izvršnog odbora.

Na sjednicu je među prvima stigao predsjednik Fudbalskog saveza BiH Elvedin Begić, kao i njegov savjetnik Zvjezdan Misimović, koji je vidno raspoložen pozirao novinarima.

{$galerijaFotografija}

Glavni kandidat, a čini se i jedini za selektorsku funkciju je Duško Bajević. Tokom jučerašnjeg dana niko nam nije mogao potvrditi da će Princ s Neretve danas i zvanično biti promovisan, no u formalnim i neformalnim razgovorima moglo se čuti da je on jedini kandidat.

Na posljednjoj sjednici IO održanoj prije devet dana u Sarajevu "usvojen je plan aktivnosti za imenovanje selektora A reprezentacije, kao i hodogram priprema za utakmice baraža".

Selektorska pozicija upražnjena je nakon što se FSBiH razišao sa Robertom Prosinečkim, a nakon neuspješnih kvalifikacija za EURO.

Izvršni odbor FSBiH 21. 12. 2019
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.