open-navfaktor-logo
search
Bivši kapiten Zmajeva
Uoči duela s Kazahstanom, Barbarez na Twitteru postavio interesantno pitanje
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu u Nur Sultanu igra važan meč kvalifikacija za SP 2022. godine protiv selekcije Kazahstana.
08.10.2021. u 23:58
get url
text

Put kazahstanske prijestolnice Zmajevi su krenuli u srijedu u 15 sati, čater-letom s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

VEZANI TEKST - Topić: Da je išlo 30 ljudi, možda bi i dobili vize za Kazahstan, čuo sam da policija prati Vicu Zeljkovića

Zbog nedobijanja viza šesterica reprezentativaca i tri člana "staffa", kako je tada saopćeno iz FSBiH morala su ostati u Sarajevu, da bi naknadno vize ipak dobili Jusuf Gazibegović i Adi Nalić, koji su se rano jutros priključili svojim reprezenzativnim kolegama.

Problem s vizama povukao je niz pitanja o (ne)radu administracije Saveza, a da kazahstanske vlasti ne snose krivicu za neizdavanje viza objasnio je i generalni sekretar Fudbalskog saveza Kazahstana Azamat Serikovich, koji je kazao kako su "u nekoli drugih slučajeva dokumenti za vizu predati kasno".

Cijelu situaciju danas je na zanimljiv način prokomentarisao i bivši reprezentativac naše zemlje Marko Topić.

- Možda da je traženo 30 viza bilo bi lakše, 66 osoba putuje na utakmicu, ja ne znam da li smo mi Brazil, Španija, Njemačka da putujemo na utakmicu sa toliko ljudi - rekao je nekadašnji napadač za N1.

Na sve ovo, pomalo ironično, nadovezao se bivši kapiten naše selekcije Sergej Barbarez.

VEZANI TEKST - Pratili trening reprezentacije: Vico Zeljković u Finsku poveo i savjetnika

- Dođe li iko u Kazahstan? - napisao je je Barbarez.

Na šta je protukandidat Ivayla Peteva u utrci za selektora Zmajeva tačno mislio zna samo on. No, ako je suditi po nekim ranijim gostovanjima naše reprezentacije (Helsinki), kada su članovi Izvršnog odbora zajedno sa predsjednikom FSBiH Vicom Zeljkovićem pratili trening Zmajeva, čini se da je vrlo moguće da je Barbarez aludirao na to da je prvi čovjek Saveza danas sam boravio na treningu naše selekcije, makar prema onome što je vidljivo na fotografijama koje su objavljene.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.