open-navfaktor-logo
search
MOSTAR
Unuk traži ko je počinilac: Mladić objavio fotografiju kako čuči na mezaru, uz poruku "gazi po balijama"
Nepoznati mladić je na društvenim mrežama objavio fotografiju sa porukom "Gazi po balijama", na kojoj stoji na mezarju nedavno umrle Hurije Dumpor koja je ukopana u Raštanima, u Mostaru.
17.07.2022. u 14:31
get url
text

Ovu informaciju objavio je unuk umrle Hurije, Aner Gosto.

- Dragi prijatelji i dobri ljudi. Dana 07.05.2022.godine umrla je moja nena Hurija-Hura i zakopana je u haremu u Raštanima, gdje je i provela cijeli svoj život, živeći pošteno, mirno i u finim rodbinskim i komšinskim odnosima. Moja nena Hura nikad u životu i nigdje nije imala nikakve neprijatelje, ni po vjeri ni po nacionalnosti ni bilo čemu drugom. Prije dan-dva vremena "nepoznati počinilac" se slikao kako čuči i gazi po njenom mezaru (grobu) sa natpisom "Gazi balije".

Dovoljno sam zgrožen, povrijeđen i zatečen da jednostavno ne mogu vjerovati da je neko bio spreman učiniti takvo nešto a kamoli izvršiti ovakav naum?! - napisao je.

U svojoj objavi, Gosto je zamolio javnost da mu pomogne u otkrivanju identiteta mladića, koji je objavio ovu fotografiju. 

- Sve vas molim, ukoliko poznajete ili imate bilo kakvo saznanje u vezi osobe počinioca (sa slike) da mi se javi i tako pomogne prijavi prema nadležnom MUP-u kao i radi daljih zakonskih koraka koje ćemo preduzeti kao njena porodica, potomci i najbliži srodnici, poručio je Gosto, dodajući da je ovo sramota u 2022. godini te je upitao "Jesmo li postali životinje?"

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.