open-navfaktor-logo
search
Krv nije voda
Unuk legendarnog Muhammada Alija debitovao pobjedom u profesionalnom boksu
Nico Ali Walsh, unuk legendarnog Muhammada Alija, debitovao je u profesionalnom boksu i odmah je ostvario pobjedu.
15.08.2021. u 16:38
get url
text

Dvadesetogodišnji bokser je na događaju koji je organizovao Top Rank Boxing pobijedio devet godina starijeg Jordana Weeksa. Ali Walsh je slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi, a svog protivnika je rušio i nekoliko puta prije nego što je sudija zaustavio borbu.

Mladi bokser je nastupio u originalne hlačicama iz 1960-ih, koje su tada napravljeo posebno za njegovog djeda.

A ko je Nico Ali Walsh? Radi se o unuku velikog boksera, odnosno sinu Alijeve kćerke Rashede, koja je druga najstarija od devetero Alijevih potomaka.

U uglu mladog Alija Walsha bio je Sugarhill Steward, jedan od trenera Tysona Furyja, a mladi Nico osvrnuo se i na svog djeda u intervjuu nakon borbe.

- Jako puno mislim o njemu i fali mi. Dojam je da mi sve to stvara veliki pritisak, no on je za mene samo moj djed. Publika ga gleda kao najvećeg borca koji je živio, a možda i kao najveću osobu uopće. A što on meni predstavlja? Za mene je najveći i najbolji djed ikada - kazao je Ali Walsh.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Nico Ali Walsh (@nicoaliwalsh)

Sa sinoćnje borbe bilježimo još jedan zanimljiv podatak. Bob Arum bio u ulozi promotora u debiju mladog Alija. Isti čovjek koji je prije 55 godina prvi put bio u ulozi promotora na jednoj od Muhammadovih borbi.

- Bio je promotor mom djedu, a sada to radi za mene. Hollywood bi trebao snimiti film o tome - rekao je Nico.

Vjerovatno svi znate kakav je bokser bio Muhammad Ali, a oni koji su zaboravili i mlađi, koji o njemu nisu čuli mnogo, mogu se uvjeriti u video prilogu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.