Ona će biti organizovana u posljednjem vikendu jula (od 27. do 30. jula), sa tradicionalne tri etape od Martin Broda do Bosanske Krupe.

- Očekujemo da ćemo na najatraktivnijoj etapi, od Štrbačkog buka do Bihaća, imati više od 1.000 učesnika. Zato i pripremamo bogat prateći program, sa brojnim muzičkim i sportskim događajima - kazao je Amarildo Mulić, direktor Javnog preduzeća "Nacionalni park Una".

Svi učesnici Unske regate imat će priliku da uživaju u jednom jedinstvenom događaju, prirodi, sportu i druženju.

- U strategiji razvoja Unske regate je kvalitet doživljaja, te u skladu sa tim radimo na unaprijeđenju doživljaja, kvalitetu kampova, zabavnog programa i sigurnosti, a, bez sumnje, na regati će i ove godine ploviti oko stotinu čamaca, kao i svake godine. Okupljanje počinje 27. jula u Martin Brodu. Svečana karavana na vodi kreće 28. jula i na pravoj etapi od Martin Broda do Štrbačkog buka očekujemo oko 400 učesnika. Za 29. juli je rezervisana najatraktivnija dionica od Štrbačkog buka do Bihaća. U sklopu projekta pripremili smo mnogo zanimljivih sadržaja, kao što su skokovi sa zračnog jastuka, skokovi sa gradskog mosta, a za muzički dio programa zadužen je naš partner, agencija Stage Art – kaže Mulić koji dodaje da su pokrovitelji događaja Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, a podršku u okviru svojih mogućnosti pružili su Vlada Unsko-sanskog kantona, Ministarstvo privrede USK, Grad Bihać, Cazin i Bosanska Krupa.