open-navfaktor-logo
search
Premier liga
United nije što je nekad bio: Liverpool sigurno korača ka šampionskoj tituli
Iako su ti puta pogodili mrežu velikog rivala, fudbaleri Liverpoola Manchester United su savladali s 2:0
19.01.2020. u 19:21
get url
text

Duel dva najveća engleska kluba, Liverpoola i Manchester Uniteda, u susretu 23. kola Premier lige pripao je aktuelnim prvacima Evrope s 2:0.

Izabranici Jurgena Kloppa poveli su u 14. minuti. Mrežu gostiju iz Manchestera pogodio je Virgil Van Dijk. Holandski stoper bio je najišu u skoku poslije ubacivanja Trenta Alexander-Arnolda.

U 25. minuti susreta opet se zatresla mreža gostiju. Strijelac je bio Roberto Firmino, no Craig Pawson je razočarao navijače i fudbalere Redsa nakon intervencije iz VAR sobe. Ostalo je 1:0.

Još jedan gol poništen je domaćim fudbalerima. U 36. minuti je Georginio Wijnaldum je pogodio, no signalizirana je nedozvoljena pozicija.

Dobru priliku u posljednjoj minuti za Liverpool je imao Sadio Mane, no rezultat se nije mijenjao.

Prava ofanziva Redsa viđena je nas tartu drugog dijela. Fantastičnu šansu je u 48. minuti promašio Mohamed Salah, a u nastavku je Mane iz dobre pozicije šutirao reko gola.

U istoj minuti kapiten kluba s Anfielda Jordan Henderson nije imao sreće jer je lopta poslije njegovog šuta pogodila stativu.

Tek u 60. minuti Crveni đavoli imali su ozbiljniju priliku preko Martiala, ali je šut Francuza otišao iznad prečke.

Rezultat se do nije mijenjao sve do sudijske nadoknade, kada je Momahed Salah golom za 2:0 potvrdio 21. pobjedu Liverpoola u ovoj sezoni.

Najzanimljivije situacije s meča Liverpool - Manchester United pogledajte OVDJE.

Ranije danas je Burnley je savladao Leicester City s 2:1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.