Uniju su na sastanku predstavljali, predsjednik Adnan Dervišević i članovi Vahidin Nurikić i Edo Čelebić, a sagovornici su im bili ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača i pomoćnik ministra Dobrica Jonjić.

- Skoro sat su predstavnici Ministarstva govorili o zahtjevima Unije koji su Vladi upućeni prije protesta 3.12.2022. godine. U svom izlaganju ministar osim načelno izrečenog razumijevanja za situaciju u kojoj se nalaze osobe sa invaliditetom i zahtjevima koje je Unija uputila Vladi i nadležnom ministarstvu, nije naveo niti jednu konkretnu inicijativu ili aktivnost kojom će neki od ovih zahtjeva biti ispunjen.

Tokom kraće rasprave, predstavnici Unije izrazili su nezadovoljstvo objašnjenjima koje su čuli od čelnih ljudi u Ministarstvu i istakli su da nema potrebe za daljim gubljenjem vremena na iznošenje već poznatih stavova. Prije napuštanja sastanka, predstavnici Unije upoznali su nadležne u Ministarstvu sa pojedinim aktivnostima koje će pokrenuti u nastavku borbe za ostvarivanje prava osoba sa invaliditetom - navodi se u saopćenju, ističući da će Unija o detaljima pomenutih aktivnosti javnost upoznata na konferenciji za medije u subotu 4. februara.