open-navfaktor-logo
search
Glumica
Umrla zvijezda "Policijske akademije"
Glumica Marion Ramsey, najpoznatija po ulozi policajke Laverne Hooks u filmskoj franšizi Policijska akademija, umrla je u četvrtak u Los Angelesu u 74. godini, kazao je za CNN menadžer Roger Paul. Nije otkrio uzrok smrti.
08.01.2021. u 11:17
get url
text

- Marion je sa sobom nosila dobrotu i svjetlost koja bi odmah po njenom dolasku ispunila prostoriju. Prigušivanje njene svjetlosti već osjećaju oni koji su je dobro poznavali. Nedostajat će nam i uvijek ćemo je voljeti - navodi se u izjavi.

Rođena je u Philadelphiji, a njena karijera započela je na pozorišnoj sceni. Sudjelovala je u projektima na Broadwayu, uključujući produkcije Eubie! i Grind te u mjuziklu Hello Dolly. Ramsey je svoj put na televiziji započela gostujućom ulogom u hit seriji "The Jeffersons", a bila je redovna u Cos, humorističnoj seriji Billa Cosbyja.

Svakako, njena najpoznatija uloga je ona u filmu "Policijska akademija" iz 1984. kao policajke Hooks, čiji je plahi karakter isprekidan nezaboravnim ispadima.

Ramsey je glumila u pet dodatnih filmova "Policijske akademije" tokom 1980-ih. Glasovnu glumu započela je u crtanoj seriji "Porodica Addams" ranih 1990-ih, koja se emitirala dvije sezone. Ramsey je bila duboko predana podizanju svijesti o AIDS-u i posuđivala je svoj glas u dobrotvorne svrhe.

Godine 2015. ponovno se okupila sa zvijezdama Policijske akademije Steveom Guttenbergom i Michaelom Winslowom u filmu Lavalantula i njegovom nastavku "2 Lava 2 Lantula".

Posljednja glumačka uloga bila je u indie filmu iz 2018. godine "Kad pjevam". Iza nje su ostala tri brata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.