Putem zvaničnog YouTube kanala i Facebook stranice jednim klikom nudi ulazak u čudesni svijet igre, glume, kostimiranja, animiranja i pričanja priča, a pokrenuta je sa ciljem poticanja djece, ali i odraslih da u uvjetima vlastite izolacije maštaju, igraju se i pričaju priče.

U realizaciji prve predstave na platformi #Otvori_pRozorište učestvovali su Oliver Jović, Adisa Vatreš Selimović, Amar Selimović, Arma Tanović, Dina Mušanović, Irma Alimanović, Mirna Jogunčić, Staša Dukić, Stela Mišković, Feđa Zahirović, Maja Zećo, Marija Novaković, Kenan Kulenović, Asja Krsmanović i Sabrina Begović-Ćorić uz naravno pomoć ukućana.

- Otvaranjem pRozorišnih priča želimo ohrabriti djecu i odrasle da i oni ispričaju svoje pRozorišne priče kako bi se zabavili i kreativno osmislili svakodnevicu u doba izolacije - istakli su umjetnici te pozvali malu i veliku raju da se pridruže u realizaciji narednih (Otvori) pRozorišnih predstava.

"Pozivamo vas da u svojim domovima snimite dijelove bajke ili cijelu bajku koju zadamo kao naredni zadatak. Nakon realizirane priče o "Crvenkapici" sljedeći zadatak je priča o "Tri praščića". Svoje prijedloge pošaljete nam na Instagram, Facebook i YouTube kanal", poruka je tima #Otvori_pRozorište.