open-navfaktor-logo
search
Istraga ubistva
Umjesto u vozu za Sarajevo, mlada Mostarka pronađena mrtva u rijeci
Kako smo nezvanično saznali, u krugu od desetak metara gdje je pronađeno tijelo, na travi i trskama uz obalu vidljivi su tragovi borbe, a prilikom pregleda tijela također su uočene povrede koje ukazuju na borbu
07.10.2019. u 12:29
get url
text

Devetnaestogodišnjakinja čije je tijelo pronađeno sinoć u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog preminula je nasilnom smrću, potvrđeno je danas i zvanično iz Tužilaštva Zapadno-hercegovačkog kantona.

Iz Tužilaštva su kazali da su u prisustvu dežurnog kantonalnog tužioca, policajci PU Ljubuški obavili uviđaj na mjestu pronalaska tijela.

- Prilikom uviđajnih radnji izvršena je identifikacija beživotnog tijela, te je utvrđeno da se radi o ženskoj osobi L. B. (19) iz Mostara i da se radi o nasilnoj smrti - saopćio je kantonalni tužilac Josip Aničić.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Lani Bijedić iz Mostara.

U saopćenju se dodaje da je naložena obdukcija, te će se provesti potrebna vještačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Kako Faktor nezvanično saznaje, tijelo je u rijeci uočio ribar, koji je odmah o tome obavijestio policiju. Tijelo su iz rijeke, u prisustvu pripadnika PU Ljubuški, izvukli članovi Gorske službe spašavanja iz Ljubuškog i Čitluka.

Odmah potom je započeo uviđaj, a istražitelji su vrlo brzo posumnjali da se radi o nasilnoj smrti.

Naime, kako smo nezvanično saznali, u krugu od desetak metara gdje je pronađeno tijelo, na travi i trskama uz obalu vidljivi su tragovi borbe, a prilikom pregleda tijela također su uočene povrede koje ukazuju na borbu.

Od poznanika ubijene djevojke saznajemo da je ona jučer oko 14 sati izašla iz kuće da prošeta, a u 17 sati je trebala ići na voz za Sarajevo, gdje je nedavno primljena na fakultet.

Njena majka ju je nešto kasnije pokušala nazvati, ali se nije javljala, zbog čega je policiji prijavljen nestanak. 

Kako su nam ispričali Lanini poznanici, ona je već bila našla i stan u Sarajevu i bila je sva ushićena zbog selidbe. Majci je, navodno, rekla da će se naći sa prijateljicom na kafi. Međutim, ta prijateljica je kazala da se nisu uopće ništa dogovarale. 

Kako i zašto se našla u rijeci kod Ljubuškog, zasad je misterija koju bi trebala rasvijetliliti istraga koja je u toku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.