open-navfaktor-logo
search
Cure obećani rokovi
Umjesto pacijenata u izolatoriju na Bjelavama sastanak Kriznog štaba KS
Izolatorij u Studentskom centru Bjelave trebao je danas početi primati zaražene od koronavirusa, a umjesto prijema pacijenata u izolatoriju je jutros počeo sastanak Kriznog štaba Mistarstva zdravstva Kantona Sarajevo.
10.08.2020. u 11:29
get url
text

Pristup novinarima izolatoriju i sastanku Kriznog štaba jutros nije bio dozvoljen, a zabranjeno je i snimanje.

Ipak, saznali smo da medicinski tim jutros nije ušao u izolatorij, pa tako i nijedan pacijent. Članovi Kriznog štaba prije svega moraju se dogovoriti ko će dati ljekare i ostalo medicinsko osoblje koje će raditi u izolatoriju na Bjelavama.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo u petak je na sjednici formirao koordinacioni tim koji čine članovi Kriznog štaba.

- Ovaj tim ima za zadatak da stavi u funkciju izolatorij u Studentskom domu Bjelave. Izolatorij treba da počne sa radom u ponedjeljak ujutro. Članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS koji su u užem tijelu preuzet će tokom vikenda sve aktivnosti da uspostave rad ove ustanove - izjavio je nakon sastanka dr. Muhamed Ahmić, član Kriznog štaba i direktor Doma dravlja KS.

Izolatorij na Podhrastovima popunjen je skoro do posljednjeg mjesta, te se ukazala potreba za formiranjem dodatnog izolatorija, gdje bi bili smješteni pacijenti s blažom i srednje teškom kliničkom slikom, koji zahtijevaju bolničko liječenje. Novi izolatorij na Bjelavama raspolagat će sa 100 kreveta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.