open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Umjereno do pretežno oblačno sa susnježicom narednih dana u BiH
U Bosni je jutros oblačno vrijeme, a u Hercegovini i na zapadu sunčano uz malu oblačnost.  
18.11.2020. u 09:00
get url
text

Temperature zraka u 7 sati: Drvar -1 stepen, Bjelašnica i Livno 0, Bihać, Ivan Sedlo i Široki Brijeg 3, Grude, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 4, Bugojno i Gradačac 5, Doboj, Jajce i Sarajevo 6, Bijeljina, Srebrenica, Tuzla i Zenica 7, Banja Luka 8, Zvornik 9, Trebinje 10, Mostar i Neum 12 stepeni. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 954 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas će u većem dijelu Bosne biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima sa maglom i niskim oblacima, uz djelimično razvedravanje poslijepodne. U Hercegovini i na zapadu Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevna od 8 do 12, na jugu od 14 do 19 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima sa maglom i niskim oblacima. Najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme ponegdje sa susnježicom obilježit će naredne dane u BiH.

Tako će u četvrtak, 19. novembra u većem dijelu Bosne biti umjereno do pretežno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. U Hercegovini i na zapadu Bosne sunčano uz malu do umerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 12, na jugu od 13 do 17 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme zadržat će se u Bosni i u petak, 20. novembra. U Hercegovini prije podne sunčano, uz postepeno naoblačenje. Poslijepodne sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. U večernjim satima i tokom noći, snijega će biti i na 700 metera nadmorske visine, uglavnom u centalnim i zapadnim područjima. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a najivša dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 stepeni. Poslijepodne i krajem dana, postupan pad temperature zraka.

U subotu, 21. novembra u centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom i susnježicom uglavnom prijepodne. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.