Također, oni su osumnjičeni i za krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanje opojnih droga.

Jednomjesečni pritvor je određen i za jednu maloljetnu osobu koja je učestvovala u protivpravnom lišenju slobode, dok se za još jednom osumnjičenom osobom traga, saopćilo je Tužilaštvo TK.

VEZANI TEKST - U Gračanici uhapšena grupa koja se sumnjiči za otmicu, jedan osumnjičeni je u bjekstvu

Oni se sumnjiče da su 20. februara u jutarnjim satima u Gračanici automobilom došli do kuće u kojoj je privremeno sa suprugom i djetetom boravio oštećeni S. J., te uz upotrebu prijetnji pištoljem i udarajući oštećenog pesnicama ga natjerali da se spremi i krene sa njima.

Nakon toga su ga strpali u gepek automobila, odvezli ga izvan grada u šumu, gdje su ga natjerali da se skine, vezali ga sajlom za jednu nogu a drugi kraj prebacili preko grane drveta i tako ga dizali sa zemlje. Pri tome su ga udarali pesnicama, nogama i motkama po cijelom tijelu i teško mu narušavali zdravlje, nakon čega su ga odvezali i rekli mu da bježi.

- Pripadnici Sektora kriminalistićke policije MUP-a TK su po nalogu Tužilaštva i uz naredbu suda izvršili pretrese na više lokacija koje su koristili osumnjičeni prilkom čega je kod tri spomenute osobe pronađena manja količina opojne droge amfetamin i jedna precizna vaga. Osumnjičeni su lišeni slobode te su nakon kriminalističke obrade predati u nadležnost Tužilaštva - naveli su iz Tužilaštva TK.


Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.