Prešli 227 km

Ultramaratonci stigli iz Vukovara u Srebrenicu

Objavljeno: 10.07.2019. u 13:33 Autor: M. Ču.

Došao sam zajedno sa svojim prijateljima da odam počast žrtvama genocida i ponosan sam što sam dio tima koji ne dozvoljava da budu zaboravljeni, rekao je Mensur Velić

FOTO: Faktor

Prvi učesnici 8. ultramaratona Vukovar-Srebrenica stigli su u Potočare. Krenuli su prije pet dana i prešli 227 kilometara. Najmlađi među njima je 19-godišnji Mensur Velić.

- Sretan sam što sam uspio istrčati cijeli put. Nije bilo nimalo jednostavno. Pokušavao sam to i ranije kao mlađi. Uspijevao sam od Bratunca do Potočara, ali sada sam istrčao cijelu rutu. Došao sam zajedno sa svojim prijateljima da odam počast žrtvama genocida i ponosan sam što sam dio tima koji ne dozvoljava da budu zaboravljeni - rekao nam je Velić.

I ostali učesnici ultramaratona su sretni što su mogli ispuniti cilj i jedan period i vrijeme im je u tome išlo na ruku, međutim kiša koja pada posljednih sati im je otežala pot do Potočara, ali izdržali su.

Foto: Kemal Softić

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije