Sjećanje na genocid

Ultramaraton Vukovar - Srebrenica starta 6. jula

Objavljeno: 28.06.2019. u 09:10

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i Željka Komšića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića

FOTO: Arhiv

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u povodu obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici organizira VIII ultramaraton Vukovar – Srebrenica i komemorativni program "Srebrenica 1995-2019.".

Pet maratonaca Dražen Ćućić, Zmago Horvat, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Duško Štrbac, istrčat će ultramaraton od Vukovara do Srebrenice u razdoblju od 6. do 10. jula. Peterici maratonaca na pojedinim dionicama pridružit će se trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama.

Polazak je predviđen 6. jula u devet sati iz Memorijalnog centra Ovčara, a dolazak u Potočare 10. jula, najavili su organizatori.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i Željka Komšića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Komemorativni program "Srebrenica 1995-2019." održat će se 8. jula u Islamskom centru Zagrebu s početkom u 19 sati.  U programu je predviđeno obraćanje Nedžada Avdića, Srebreničanina koji je preživio strijeljanje.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije