open-navfaktor-logo
search
Kriza rezultata
Ultimatum Pirlu: U slučaju poraza od Napolija, već se zna ko preuzima Juventus
Remijem u gradskom derbiju protiv Torina (2:2), fudbaleri Juventusa čini se, oprostili su se od borbe za šampionsku titulu. Istina, teoretske šanse postoje, ali u praksi stvari su drugačije.
04.04.2021. u 20:56
get url
text

Igrom kakvu trenutno prikazuju teško je očekivati da prvotimci Stare dame stignu golemih 12 bodova zaostatka iza lidera Intera.

Juventus je već ispao i iz Lige prvaka, tako da je premijerna sezona trenera Andree Pirla razočaravajuća.
Prije desetak dana Pavel Nedved, potpredsjednik kluba, čvrsto je stajao iza Pirla, tvrdeći da će ovaj bivši legendarni igrač Stare dame i sljedeće sezone voditi ekipu.

Međutim, čini se da su to bile samo riječi, jer uoči ovog kola pred Pirla i njegov stručni štab postavljen je ultimatum. Prvi od dva zadatka riješen je tek djelomično (remi s Torinom), pa sada sve ovisi o ishodu utakmice s Napolijem, koja je na rasporedu u srijedu.

Riječ je o zaostaloj utakmici, a u kojoj Juventus želi tri boda kako bi se udaljio od ekipe Gennara Gattusa i preskočio Atalantu na trećem mjestu.

U protivnom, odnosno ako Ronaldo i društvo ne ostvare pobjedu, vrlo je izvjesno da će Pirlo već iste noći ili najkasnije u četvrtak postati bivši.

Pojedini italijanski mediji pišu kako bi Pirla na klupi mogao naslijediti Massimiliano Allegri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.