Eliksir za kožu

Ulje avokada usporava znakove starenja

Objavljeno: 12.12.2018. u 23:03

Podstiče metabolizam kolagena, povećava njegovu topivost u dermisu, a visok sadržaj vitamina E pomaže u neutralisanju slobodnih radikala

Ulje avokada vlaži i omekšava kožu, djelujući istovremeno protiv bora

Među djelotvornim uljima za njegu, ulje avokada ima izvanrednu moć da regeneriše i podmladi kožu. Sadrži visoke koncentracije esencijalnih masnih kiselina, koje sprečavaju njeno isušivanje i održavaju elastičnost. U kožu prodire dublje od svih biljnih ulja i na taj način unosi aktivne sastojke do najdubljih slojeva dermisa. Antibakterijska i zaceljujuća svojstva čine ga idealnom bazom za tretmane rana, akni, dermatitisa. Kod ekcema i psorijaze ovo ulje ublažava svrab.

Usporava i znakove starenja, jer podstiče metabolizam kolagena, povećava njegovu topivost u dermisu, a visok sadržaj vitamina E pomaže u neutralisanju slobodnih radikala. Poseduje i osobine koje mu omogućavaju da upija UV zrake. Zapravo, od svih biljnih ulja, avokadovo se pokazalo najefikasnijim sredstvom za zaštitu od sunca, pegica nastalih od sunčanja, kao i od opekotina.

Zbog zavidnih količina lecitina i fitosterola koristi se i u kozmetičkim preparatima. Sadrži i vitamine A, B1, B2, D, E, pantotensku kiselinu, proteine. Svi ovi sastojci čine da ulje avokada vlaži i omekšava kožu, naročito zrelu i suhu, djelujući istovremeno protiv bora.

Izvor:   BNTV

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije