open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Ulice će se češće prati u večernjim satima
Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i uprave kantonalnih javnih komunalnih preduzeća dogovorili su poduzimanje konkretnih preventivnih mjera i aktivnosti koje će doprinijeti sprečavanju pojave koronavirusa (COVID -19) u KS. 
16.03.2020. u 13:43
get url
text
Sarajevo

U vezi s tim, zaključeno je da je neophodno ažurirati planove zaštite ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nepogoda, kao i izvršiti sve neophodne pripremne aktivnosti za nesmetano obavljanje komunalnih djelatnosti u posebnim uvjetima.

Naloženo je kantonalnalnim javnim komunalnim preduzećima, zaduženim za čišćenje i održavanje javnih površina, da vrše pojačano pranje i mašinsko čišćenje javno-prometnih prostora, od 18 sati, odnosno nakon smanjenja saobraćajnih gužvi, uz maksimalni angažman materijalnih sredstava i ljudskih resursa. 

Dogovoreno je da se, uz navedene aktivnosti, podigne i intenzitet ručnog čišćenja na održavanim površinama. Navedeno je kako su sva komunalna preduzeća u centrima za potrošače i centrima za komunalne usluge već poduzele preventivne mjere zaštite, a među njima, prije svega, pojačanu dezinfekciju i higijensku kontrolu. Istaknuto je kako će komunalne usluge svako iz svog domena vršiti kontinuirano i u planiranim kapacitetima.

Iskazana je spremnost svih komunalnih preduzeća da poduzmu sve potrebne aktivnosti na izvršavanju naredbi i preporuka kriznih štabova, svako iz svojih nadležnosti i djelatnosti, navodi se u saopćenju Službe za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.