open-navfaktor-logo
search
Sutra otvaranje
Ulica Kralja Tvrtka prekrivena sa 192 hiljade komada kocke
Naša namjera je bila da sačuvamo ambijentalnost ove ulice koja je jedina na području općine Centar prekrivena kamenim kockama, kazao je Mustafa Resić
10.10.2019. u 14:43
get url
text
Ulica Kralja Tvrtka

Finalizirani su radovi na rekonstrukciji ulice Kralja Tvrtka na Marijinom Dvoru gdje je osim obnove saobraćajnice asfaltiran i trotoar za pješake sa obje strane ulice. 

Tim povodom je načelnik sarajevske Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa svojim saradnicima, obišao ovu ulicu kako bi se uvjerio u kvalitet izvedenih radova. 

- Radi se o investiciji Općine Centar i Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo koji su za rekonstrukciju ove saobraćajnice izdvojili 306.540 KM, gdje je ugrađeno oko 2.000 metara kvadratnih kamene kocke, odnosno  da budemo precizniji oko 192.000 komada kocke, što govori o kakvom se osjetljivom zanatskom i stručnom poslu radi. Naša namjera je bila da sačuvamo ambijentalnost ove ulice koja je jedina na području općine Centar prekrivena kamenim kockama, a u čemu smo i uspjeli - izjavio je Mustafa Resić, savjetnik načelnika za investicije, navodi se u sopćenju Općine Centar. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.