open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Ulica Koševo bit će asfaltirana do kraja septembra
Ovog vikenda preduzeće Vodovod i kanalizacija završilo sa poslovima oko rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže tako da smo u poziciji da nastavimo pripreme za asfaltiranje, kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta
16.09.2019. u 21:08
get url
text

Sa završetkom radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže duž ulice Koševo u dužini od 270 metara stekli su se uslovi za nastavak rekonstrukcije saobraćajnice pomenute ulice na dionici od Bolničke ulice, odnosno ulice Patriotske lige do ulice Sutjeska.  Kako bi radovi bili okončani u što kraćem vremenskom roku načelnik sarajevske Općine Centar Nedžad Ajnadžić je sa direktorom KJKP Vodovod i kanalizacija Enverom Hadžiahmetovićem i predstavnicima firme Grakop dogovorio da radovi budu izvođeni u dvije smjene do 21 sat navečer. 

– Ovog vikenda preduzeće Vodovod i kanalizacija završilo sa poslovima oko rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže tako da smo u poziciji da nastavimo pripreme za asfaltiranje. Trenutno radimo na stavljanju slivničkih betonskih kaca za ugradnju šahtova za odvod, ali i nasipanje novog tampona na mjestima gdje su urađeni prokopi za vodovodne instalacije gdje je neophodno vratiti betonske ivičnjake i podlogu duž trotoara. Paralelno sa ovim radimo na nasipanju tampona i pripremi terena. Prema našim procjenama, sa postavljanjem prvog sloja asfalta možemo početi naredne sedmice i radove možemo završiti do kraja mjeseca kako je i planirano - kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme Grakop iz Kiseljaka. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.