Još jedan dan u nizu kada ne znate šta biste spremili za ručak. Predlažemo da napravite ukusnu pastrmku i to pečenu u foliji.
Uzmite oko 800 grama pastrmke, malo ulja, čehno bijelog luka, peršun, so i limun.
Očišćenu pastrmku dobro operite, posšite čistom kuhinjskom krpom, posolite iznutra i izvana.
Bijeli luk dobro isitnite, isjeckate peršun, te oboje pomiješajte sa uljem. Marinadom koju ste napravili ribu premažite sa svih strana.
Iscijedite limun i malo pospite po ribi i ostavite da odstoji pola sata.
Svaku pastrmku sa malo marinade zamotajte u aluminijsku foliju, te stavite da se zapeče u rerni koju ste prethodno zagrijali i pecite na 200 stepeni 20 minuta.
Otvorite foliju, okrenite ribu i vratite u rernu da se zapeče i da porumeni.
Gotovu pastrmku u foliji servirajte na oval i ukrasite sa kriškama limuna, dodajte i zelenu salatu, a prilog naravno izaberite po želji, da li kuhanu blitvu, kuhani krompir ili nešto treće.