open-navfaktor-logo
search
Pravosnažno
Ukupno 12 godina i osam mjeseci zatvora za pljačku supružnika kod Doboja
Nevenko Novaković (29) iz Doboja i Dejan Popović (25) iz Modriče pravosnažno su osuđeni na ukupno 12 godina i osam mjeseci zatvora zbog pljačke supružnika Slavka i Ljubice Marković 2018. godine kod Doboja.
02.07.2021. u 09:24
get url
text

Osim za razbojništvo osuđeni su i za krađu 500 maraka iz "mercedesa" vlasništvo Đorđa N. Novaković je osuđen na sedam godina i sedam mjeseci zatvora, a Popović na pet godina i mjesec. U Vrhovnom sudu RS-a su istakli da su im potvrđene ranije izrečene kazne u Okružnom sudu Doboj.

Osim Novakovića i Popovića u pljački je  učestovao i Zoran Кuzmanović koji je u bjekstvu pa je proces protiv njega razdvojen.

Supružnici i penzioneri Marković opljačkani su u noći između 27. i 28. avgusta 2018. godine kada su razbojnici upali u njihovu kuću u Кožuhama kod Doboja. Razbojnici su u kuću ušli kroz kotlovnicu, a supružnici  su u to vrijeme spavali na spratu.

Ljubica je čula buku i sišla niz stepenice, a oni su je prijeteći pištoljima zaključali u sobu i  tražili da kaže gdje joj je suprug. Potom su ga tjerali da im kaže gdje je novac, ispreturali kuću, te na više mjesta pronašli upakovan novac i uzeli ga. Ukupno su ukrali 3.300 KM, 10.300 švicarskih franaka kao i 1.400 eura, a nakon toga su zaprijetili supružnicima da ne zovu policiju ili će im zapaliti kuću i auto te su ih zaključali u sobi i pobjegli. 

Novaković i Popović ranije su osuđivani na uslovne kazne zbog raznih krivičnih djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.