open-navfaktor-logo
search
Specijalni rat
Ukrajinska Služba sigurnosti: Rusi žele dići u zrak skladišta amonijaka u Harkovu i za to optužiti Ukrajince
Ukrajinska Služba sigurnosti objavila je kako ruski okupatori ozbiljno razmatraju dizanje u zrak skladišta amonijaka u regiji Harkov, kako bi za to optužila ukrajinske Oružane snage.
10.03.2022. u 20:31
get url
text

- Jučerašnji neprijateljski napad na porodilište i bolnicu u Mariupolju ne može se ničim opravdati. Ovo je nehuman čin za koji će okupatori morati oštroodgovarati, kako našim vojnicima, tako i pred Haškim tribunalom. Cijeli svijet je zadrhtao zbog ovakvih zvjerstava. Stoga već danas Rusija pokušava lansirati razne laži o granatiranju Mariupolja. Kao onu da porodilište dugo nije radilo,kako je tu postojala vojna baza, a da su fotografije i videosnimci razaranja inscenirani.
Samo izopačena mašta može izmisliti tako nešto - navodi se u objavi SBU.

VEZANI TEKST - Rusi tvrde da su "razotkrili" ukrajinski plan širenja opasnih infekcija pomoću ptica i šišmiša

Dodaju da se radi o lažnim informacijama poput onih o tajnim zatvorima u Ukrajini, biološkom oružju, hemijskim napadima, pa čak i borbama sa šišmišima, koje službeno spominje rusko Ministarstvo odbrane.

- Teroristička država proizvodi laži kako bi opravdala svoje zločine i optužila Ukrajinu za njih.
Na primjer, ruski okupatori ozbiljno razmatraju dizanje u zrak skladišta amonijaka u regiji Harkov kako bi za to optužili Oružane snage.
Prema našim podacima, razrađuju se opcije i za druge provokacije. Ali, okupatori bez poštovanja, šta god izmislili, niko vam neće vjerovati - ni Ukrajinci, ni cijeli civilizirani svijet, pa čak ni vaši sunarodjaci. Zaista ste bolesni ako činite takve zločine. I za to imamo lijek. Naša vojska to dobro radi već 15 dana. I tako će nastaviti do pobjede Ukrajine! - navodi se u objavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.