open-navfaktor-logo
search
Pripreme u toku
Ukrajinska obavještajna služba: Rusija planira vojnu paradu u Mariupolju 9. maja
Rusija planira održati vojnu paradu u mariupolju 9. maja, objavili su ukrajinski mediji, pozvavši se na obavještajne podatke. 
04.05.2022. u 14:53
get url
text

Obavještajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine izvijestila je da je Sergej Kirijenko, zamjenik šefa kabineta ruskog predsjednika, stigao u bombardirani Mariupolj kako bi kontrolirao "pripreme za paradu", poput čišćenja centralnih ulica od ruševina, neeksplodiranih ubojnih sredstava i uklanjanja tijela ubijenih.

- Prvi zamjenik šefa ruske predsjedničke administracije, odgovoran za rusku unutrašnju politiku, Sergej Kirijenko, stigao je u razoreni Mariupolj. Poznato je da je nedavno postao novi kustos Kremlja za pitanja ORDLO-a.

Glavni zadatak Putinovog zvaničnika je priprema za "svečane događaje" 9. maja.

Poznato je da rašisti odbijaju da održe "odmor" u okupiranom Donjecku, uključujući imitacije "vojne parade". Trenutno ORDLO ne obavlja pripremne radove po ovim pitanjima.

Tako bi Mariupolj, prema planovima rašista, trebao postati centar "proslave". U tom cilju, grad hitno čisti centralne ulice od ruševina, tijela ubijenih i neeksplodiranih ubojnih sredstava.

U toku je velika propagandna kampanja tokom koje će se Rusima prikazivati ​​priče o "radosti“ mještana zbog susreta sa okupatorima.

Rašistički propagandista Volodimir Solovjov i šef okupacione administracije Donjecka Denis Pušilin posjetili su Mariupolj kako bi pripremili relevantne materijale - navodi se na zvaničnom telegram kanalu Obavještajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.