open-navfaktor-logo
search
Zmajevi za pohvalu
Ukrajincima niko u Lavovu nije uradio ono što je uspjela BiH
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je s Ukrajinom na Areni Lviv rezultatom 1:1 i u posljednja dva kola grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u svojim rukama drži plasman u baraž.
13.10.2021. u 10:23
get url
text

Zmajevi su izvukli bod na nezgodnom gostovanju, a on dobija još više na značaju kada u obzir uzmemo činjenicu da nikada ranije jedna reprezentacija u kvalifikacionim mečevima protiv Ukrajine u Lavovu nije uspjela ostati neporažena.

VEZANI TEKST - Petrakov: Sram me zbog remija, Kazahstanci se nisu borili protiv BiH i Finske, a protiv nas...
 

Bio je ovo 20. susret od 2001. godine koji su Ukrajinci igrali u ovom gradu, a prije ovog duela imali su 17 pobjeda i dva remija.

Remije su samo izvukli Češka i Latvija, ali u prijateljskim mečevima. U 13 kvalifikacionih susreta Ukrajinci su do utakmice protiv BiH imali stopostotan učinak.

Bila je ovo prva utakmica u kvalifikacijama za SP u Kataru koju je ukrajinski tim igrao u Lavovu. Tri prethodna meča s Kazahstanom, Finskom i Francuskom, Ukrajinci su igrali u Kijevu. Interesantno, četvrtfinalist sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva još ne zna za domaću pobjedu u borbi za Mundijal, ali ni poraz. Ukrajina je uknjižila četiri remija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.