open-navfaktor-logo
search
Uoči duel sa Shakhtarom
Ukrajinci o Dijamantu: Inzaghi mu je pustio da radi ono što najbolje zna, još ima "brze noge"
Fudbaleri Intera danas od 18.45 sati gostuju kod Shakhtara u meču drugog kola Lige prvaka.
28.09.2021. u 12:23
get url
text

Aktuelni prvak Italije još nema bodova na svom kontu u ovosezonskom izdanju elitnog takmičenja nakon što je u prvom kolu puni plijen sa "Giuseppe Meazze" odnio Real Madrid.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko u tom susretu bio je starter, a za očekivati je da bi i u današnjem duelu mogao zaigrati od prve minute.

Posebnu pažnju ukrajinski mediji posvetili su napadaču Nerazzurra, i to s razlogom.

- Uprkos činjenici da su ovog ljeta od prodaje igrača zaradili 200 miliona eura, u Interu nisu žurili da ih potroše. Džeko i Chalhanoglu priključili su se timu kao slobodni igrači, dok je za Nizozemac Dumfries plaćen 12,5 miliona eura. Correa je stigao na posudbu iz Lazija, uz klauzulu o otkupu ugovora - piše Sport.ua.

Džeko je u posebnom fokusu ukrajinskih medija jer je stigao kao zamjena za Romelua Lukakua, i to kao odlična zamjena. Dijamant je u šest prvenstvenih nastupa postigao pet golova.

Ukrajinski mediji su ipak mišljenja da Džeko ne može adekvatno zamijeniti Belgijanca.

- Novi trener Intera nije ni nastojao na pravi način zamijeniti Lukakua - to je zadaak koji se, u principu, ne može riješiti. Zbog toga je Inzaghi promijenio taktiku. Iako je Lukaku ranije bio zadužen za napadačke, ali i defanzivne zadatke, Džeko je sada pošteđen toga. Inzaghi vjeruje da Bosanac nije u mogućnosti igrati u oba pravca efikasno. Zbog toga mu je prepustio da radi ono što najbolje zna, da postiže golove. Edin mu je uzvratio itekako - zabio je pet golova u šest nastupa - navodi ukrajinski portal, koji tvrdi da Džeko ipak neće trajati dugo, ali konstatuje da još ima "brze noge".

Jasno, Džeko je "pod lupom" ukrajinskih medija i zbog predstojećeg duela Ukrajina - BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. koji je na programu 12. oktobra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.