open-navfaktor-logo
search
Poraz za kraj
Ukrajina na Bilinom polju savladala Zmajeve i izborila baraž za SP
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Ukrajine u posljednjem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.
16.11.2021. u 22:35
get url
text

Gosti su slavili sa 2:0, a pitanje pobjednika riješeno je u drugom poluvremenu. 

Selektor Ivaylo Petev promijenio je osam startera u odnosu na meč protiv Finaca, a kombinovani tim Zmajeva parirao je favorizovanim gostima do 58. minute.

Ukrajinci su bolje otvorili utakmicu, pokušali su Malinovskyi i Zinchenko, ali su obojica šutirali pored gola.
BiH je prvu put ozbiljnije zaprijetila u 26. minuti, kada je Demirović iz teške situacije šutirao pored gola.

Već u narednom napadu zaprijetio je Yarmolenko, ali je šutirao pored stative.

Najbolju priliku Zmajevi su imali u 45. minuti. Nakon kornera Hadžikadunić je šutirao glavom, ali Bushchan sjajnom intervencijom spašava gol gostujućeg tima.

{$galerijaFotografija}

Ukrajinci su poveli u 58. minuti. Tsygankov je probio lijevu stranu, pokušao uposliti Yarmolenka, ali lopta prolazi do Zinchenka, koji sa pet metara pogađa praznu mrežu.

U 74. minuti nova sjajna prilika za Zmajeve. Nakon kornera ponovo je pokušao Ahmedhodžić, ali Bushchan ponovo brani zicer.

Tri minute kasnije atraktivno je pokušao Prevljak, ali golman Ukrajinaca ponovo brani.

Napadali su Zmajevi, bili sve opasniji, a onda je uslijedila kontra, koju je u gol pretvorio Dovbyk. Isti igrač je u 87. minuti propustio stopostotnu priliku. Predriblao je i golmana Vasilja, ali se na gol-liniji ispriječio Kovačević.

Za razliku od poraza u duelu sa Finskom, nakon večerašnjeg meča navijači bh. tima nisu bili nezadovoljni, jer zalaganje naših reprezentativaca bilo je na mnogo većem nivou nego u meču protiv Finske. 

  

_DSC9646.JPG
1 od 22
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.