Za jednom osobom, koja se može dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom se intenzivno traga jer je u bjekstvu.

Iz banjalučke policije nisu željeli da potvrde identitete uhapšenih.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Aljoša G. i Danko K., dok se traga za Jelenkom S., a svi su, prema saznanjima iz istrage, od ranije poznati policijskim organima.

Također, kako nezvanično saznajemo, auto je nađen rastavljen na dijelove.

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, Danko K. je brat glavnog tužioca Bosne i Hercegovine Milanka Kajganića.

Iz PU Banja Luka danas je saopćeno da su dvije osobe koje su jučer uhapšene, predate u nadležnost Policijske uprave Odžak, a oduzeti su i predmeti i vozilo koje se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela teška krađa.

- Policijska uprava Banja Luka je u saradnji sa Policijskom upravom Bosanska Gradiška, radila provjere u vezi sa dopisom Policijske uprave Odžak u vezi s krivičnim djelom teška krađa izvršenim 13. aprila 2023. godine na području općine Odžak, kada je ukradeno vozilo "jaguar".

Utvrđeno je da se A. G. i D. K. koji su uhapšeni jučer i još jedna osoba za kojom se intezivno traga mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Također, na području Laktaša pronađeni su dijelovi vozila, a na području Bosanske Gradiške putničko vozilo, koji su uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i dežurnog tužioca Кantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje, uz potvrdu oduzeti - navodi se u saopćenju PU Banja Luka.