Tijelo je nevjerojatan mehanizam. U njemu se tokom sna događaju se brojne hemijske reakcije i promjene, a mnoge su povezane sa stvarima koje radimo tokom dana. Ako se noću budite u isto vrijeme ili pak ne možete zaspati, otkrijte pravi razlog i doznajte što vam vaše tijelo poručuje

Ako se budite između 23 sata i jedan sat

Ovo vrijeme povezano je sa žučnim mjehurom. Ovaj organ razgrađuje masnoću koju ste tokom dana unijeli u organizam. Buđenje u ovo vrijeme znači da jedete pretešku i premasnu hranu te da je vrijeme da promijenite prehrambene navike. Isto tako, buđenje u ovo vrijeme može značiti i da u sebi zadržavate negativne emocije poput gorčine, gnjeva te osuđivanja sebe ili drugih.

Ako se budite između jedan i tri sata

U ovo vrijeme tijelo osvježava jetru koja je čistač našeg organizma. Buđenje u ovo doba noći može značiti da vam je jetra preopterećena te da radi pojačano. Tijelo vas upozorava da promijenite prehranu.

Ako se budite između tri i pet sati

Ovo doba dana povezano je s plućima koja sakupljaju kisik, šalju ga u ostale organe i pripremaju tijelo za novi dan. U to vrijeme pluća se čiste. Ako se budite između tri i pet u noći, to može biti znak da su vam pluća preopterećena zagađenim zrakom ili porokom poput cigarete, ali i teškom hranom. Isto tako, buđenje u ovo vrijeme povezano je uz osjećaje poput tuge i žaljenja što može značiti da vam se u životu dogodilo nešto negativno i depresivno, a što niste u potpunosti prihvatili ili riješili.

Ako se budite između pet i sedam sati

Ovo vrijeme povezano je s debelim crijevom koje se tada čisti i obnavlja. Ovaj proces vrlo je važan za čitav organizam, a buđenje u ovo vrijeme može značiti da je tijelo dehidrirano te da mu nedostaje vode.