- Dobio sam odgovor Kantonalnog štaba civilne zaštite Sarajevo da će napraviti izuzetak za Federalni parlament i da će to odobrenje davati po zahtjevu, da bi imali stvari pod kontrolom. Ali u toku dana će zasjedati Kantonalni krizni štab i onda ćemo imati zvaničnu informaciju - rekao nam je Zaimović.

Dodaje kako će najvjerovatnije u utorak 7. aprila ponovo biti termin za održavanje sjednice, a koja bi mogla da se održi u Domu mladih.

- Što se mene tiče ni prvi put nisam vidio ništa problematično da se u Domu mladih održi sjednica, ali s obzirom na rakcije kolega ljekara tražio sam stav i nadležnih institucija, pa ukoliko oni reaguju ponovo, odnosno, u smislu da nam sugerišu neki veći prostor, tražit ćemo ga. Na dnevnom redu sjednice će biti samo izmjena poslovnika da bismo mogli raditi elektronski, tako da svaki materijal koji dođe bit ćemo u stanju da ga u 24 sata usvojimo ako bude hitno - govori Zaimović.

Podsjećamo, nesmetan rad Parlamenta neophodan je radi funkcionisanja države, donošenje potrebnih zakona, rebalansa budžeta...