open-navfaktor-logo
search
Užurbani radovi
Uklanjaju se boksovi na ilidžanskoj pijaci, evo šta će se graditi na tom mjestu
Na ovoj ilidžanskoj pijaci prodavala se odjeća, obuća, tašne, ruksaci i drugi predmeti za kućanstvo
07.10.2019. u 14:13
get url
text

Na Ilidži je jutros počelo uklanjanje boksova na pijaci u Rustempašinoj ulici, a na tom mjestu gradit će se novi objekat.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić za Faktor je kazao kako se uklanjaju privatni boksovi koji su se nalazili na privatnom zemljištu.

- Gradit će se objekat koji će biti reprezentativan za tu oblast i po urbanističkim je planovima. Namjena objekta je pijaca i garaže, a u toku je izrada dokumentacije, te pripremni radovi. Nema nikakavih smetnji da se izda potrebna dokumentacija – kazao je načelnik Memić.

Na ovoj ilidžanskoj pijaci prodavala se odjeća, obuća, tašne, ruksaci i drugi predmeti za kućanstvo.

Investitor projekta je firma Mrkulić Company iz koje su nam kazali kako će pijaca biti premještena na novu privremenu lokaciju.

- Prodavci ostaju na toj privremenoj lokaciji koja će služiti toj namjeni dok se ne igradi novi moderni centar za pijacu. Na lokaciji stare pijace će se graditi nova savremena zgrada za pijacu sa parkingom. Završetak radova planiramo do Nove godine. Za sada nemamo formirane cijene parkinga i zakupa prostora na pijaci – zaključio je Emir Glogić iz firme Mrkulić Company.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.