Vrhovni sud RS-a

Ukinuta presuda za spolno zlostavljanje djevojčice

Objavljeno: 09.11.2018. u 12:51 Autor: B.S.

Okružni sud u Banjoj Luci je u januaru nepravosnažno osudio 43-godišnjeg Branislava A. na šest godina zatvora

FOTO: Ilustracija

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu Branislavu A. (43) koji je bio osuđen na šest godina zatvora zbog krivičnog djela spolno nasilje nad djetetom, saznaje Faktor.

- Uvažena je žalba branioca. Predmet je vraćen Okružnom sudu Banja Luka na ponovno suđenje – potvrđeno nam je u Vrhovnom sudu RS-a.

Okružni sud u Banjoj Luci je u januaru ove godine nepravosnažno osudio 43-godišnjeg Branislava A. na šest godina zatvora zbog krivičnog djela spolno nasilje nad djetetom.

Iz ovog suda je tada, u anonimiziranom dijelu presude, saopćeno da se optuženom u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 23. juna do 6. septembra 2017. godine.

Iako nisu izneseni detalji, saznajemo da je on dobio zatvorsku kaznu zbog optužbi za seksualno zlostavljanje 11-godišnje rodice koje se dešavalo u okolini Banje Luke.

– Pored kazne zatvora optuženom se izriče i sigurnosna mjera zabrane približavanja i komunikacije sa žrtvom u trajanju od tri godine, od pravosnažnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno u zatvoru ne uračuva u trajanje ove mjere – navedeno je tom prilikom iz banjalučkog suda.

Zbog zaštite žrtve iz suda ne iznose detalje o ovom predmetu, a nezvanično saznajemo da je djevojčica traumatične događaje povjerila nastavnici u školi, nakon čega su uključeni istražni organi. Zlostavljanje za koje se tereti Branislav A. navodno je trajalo duži period u kući žrtve.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije