open-navfaktor-logo
search
Tuzlanski kanton
UKC Tuzla: Urađeno 77 testova na COVID-19, samo jedan pozitivan
U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla u posljednja 24 sata urađena su 73 testiranja na koronavirus, a od toga je jedan uzorak pozitivan, saopćila je ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.
08.04.2020. u 13:50
get url
text
Ministrica zdravstva TK Dajana Čolić

Na virus COVID-19 do sada je na UKC-u Tuzla testirano 1.093 osobe, a 77 osoba testirano je pozitvno. Na području TK trenutno se u kućnoj izolaciji nalazi 2.568 osoba.

- Na UKC-u je hospitalizirano 19 pacijenata pozitivnih na COVID-19, na Medicinskom institutu Bayer (MIB) tri pacijenta i dva pozitivna zaposlenika te u Brčkom jedna osoba. Urađen je jedan premještaj pacijenta u drugi kanton, a 50 pozitivnih osoba je u kućnoj izolaciji - rekla je Dajana Čolić te dodala da je jedna osoba na području TK do sada preminula.

Kada su u pitanju klasteri, već četvrti dan nema promjena u klasteru MIB-a, odnosno bivšeg Centra za srce, kojem pripada 39 pacijenata. Današnji pozitivni pacijent se veže za klaster Srebrenik, odnosno Špionicu Srednju, i tu sada imamo 16 osoba. U klasteru Sapna imamo sedam pozitivnih slučajeva, u klasteru Tuzla su dvije osobe, a u klasterima Lukavac, Banovići i Gračanica po jedan slučaj te klaster Klinika za ORL UKC-a Tuzla ukupno deset slučajeva, dakle broj je nepromijenjen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.