open-navfaktor-logo
search
Kvar u kotlovnici
UKC RS-a u Banjoj Luci ostao bez grijanja na temperaturi blizu nula stepeni
Zbog kvara u kotlovnici UKC-a RS-a u Banjoj Luci, objekti koji su smješteni na lokaciji Paprikovac trenutno nemaju grijanja, potvrđeno je danas iz ove zdravstvene ustanove. 
30.11.2022. u 11:06
get url
text

Temperatura u Banjoj Luci je trenutno tek stepen, dva iznad nule, pa su pacijenti u prilično hladnim sobama, uprkos tome što se traže alternativni načini zagrijavanja.

- Po evidentiranju ovog tehničkog kvara preduzete su sve neophodne radnje kako bi se što prije otklonio. Nastojimo da na najbolji mogući način premostimo period do finalnog otklanjanja kvara koristeći alternativne načine zagrijavanja bolesničkih soba, ambulanti i ostalih prostorija svih organizacionih jedinica u našoj ustanovi - naveli su iz UKC-a RS-a. 

Objašnjavaju da je riječ o dugogodišnjem problemu zastarjelih kotlova i da već nekoliko godina ulažu napore za raspisivanje međunarodnog tendera za rekonstrukciju, dogradnju ili izgradnju i opremanje zgrade Tehničko-ekonomskog bloka. Ugovor sa izabranim izvođačem radova trebalo bi da konačno bude potpisan u ponedeljak 5. decembra 2022. godine.



2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.