VEZANI TEKST - Užas u Laktašima: Ženu porodica držala u zatočeništvu, 17 godina nije izašla iz kuće

Istakli su da je žena primljena bez svijesti, te da je sada stabilno, ali da ostaje na bolničkom liječenju.

Kako su objavili neki banjalučki mediji, sumnja se da je žena imala mentalnih teškoća, a da je u kući boravila sa majkom i braćom koji je nisu puštali iz kuće od 2006. godine, te da je prilikom prijema u bolnicu bila gotovo na samrti.

U cijeli slučaj se uključila banjalučka policija.

- U Urgentni centar UKC RS-a je 11. septembra u 21.30 sati kolima Službe hitne pomoći Laktaši dovezena pacijentica G. K. (1980). Primljena je sa vidnim ranama po tijelu (dekubitusima), neuhranjena, anemična, nepokretna, zapuštenog zdravstvenog stanja i bez svijesti - istaknuto je iz ove zdravstvene ustanove.

Prema riječima Vlade Đajića, generalnog direktora UKC-a, ljekari Urgentnog centra pristupili su multidisciplinarnom liječenju i odmah su uključeni ljekari Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju, hematolozi, infektolozi, internisti i stanje pacijentice se već narednog dana stabiliziralo.

- Stanje pacijentice danas je stabilno, svjesna je i komunikativna, te se dalje primjenjuje sva adekvatna terapija u cilju stabiliziranja općeg zdravstvenog stanja. Pacijentica ostaje na daljem praćenju i liječenju u Urgentnom centru UKC-a RS-a - kazala je doktorica Slavica Zeljković, načelnica Urgentnog centra.