open-navfaktor-logo
search
Na graničnom prijelazu
UIOBiH: Oduzeta tehnička roba i cigarete vrijedni 43.000 KM
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Rača pronašli su, a potom i oduzeli veću količinu skrivene i neprijavljene razne tehničke robe, dok su na području općina Šekovići, Ugljevik i Lukavac spriječili krijumčarenje duhanskih proizvoda. Ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 43.000 KM.
20.11.2020. u 15:45
get url
text

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra UIO u Tuzli na graničnom prijelazu Rača privremeno su oduzeli raznu tehničku robu u dvije odvojene akcije.

- Prilikom detaljnog pregleda jednog autobusa uz upotrebu specijalističke opreme otkrivena je veća količina skrivene i neprijavljene robe - 21.350 komada različitih dijelova opreme za pikado. Detaljanim pregledom jednog teretnog motornog vozila pronađena je veća količina skrivene i neprijavljene robe i to 306 komada različite robe - far za traktor, filteri za traktor, grijači za traktor -  saopćeno je iz UIOBiH.

Na području općina Šekovići i Ugljevik ovlašteni službenici UIO proveli su operativne aktivnosti, koje su rezultirale privremenim oduzimanjem 928 paklica različitih cigareta bez odgovarajućih akciznih markica UIO. Takođe, na području općine Lukavac operativne aktivnosti ovlaštenih službenika UIO su rezultirale oduzimanjem 500 paklica ručno motanih cigareta.

- Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 43.000 KM, a protiv tih osoba će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.