Vršeći pojačane provjere putničkog prometa, ovlaštene službene osobe Grupe za razmjenu krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Tuzla, otkrili su prilikom pregleda i pretresa putničkog motornog vozila neprijavljenu robu.

Tom prilikom pronađena je veća količina neprijavljene robe (4.200 komada preparata za potenciju Kamagra). Pored toga u dva vozila otkrivena su još dva carinska prekršaja gdje je pronađena neprijavljena roba (farmaceutski preparati).

U drugoj odvojenoj akciji, u suradnji sa službenicima Grupe za obavještavanje RC Tuzla, a na temelju raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju izvršili su istovremenu provjeru i kontrolu prometa i porijekla robe i tom prilikom pronašli veću količinu robe za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Tom prilikom pronašli su 8,5 kg srebrnog nakita, za koji nije postojala zakonom propisana dokumentacija i koji nije bio obilježen na propisani način, te je nakit privremeno oduzet.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 125.000 KM.

Protiv navedenih osoba poduzete su zakonom predviđene mjere i radnje u skladu s pozitivnim zakonskim propisima, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.