Sarajevski GRAS, sa 30,3 miliona KM i dalje je neslavni rekorder na listi PDV i akciznih dužnika Uprave za indirektno oporezivanje.

Međutim, u ostatku poduge liste sa više od 5.000 kompanija koje su dužne državi, došlo je do određenih izmjena. Tako je na drugom mjestu trenutno Sarajevska pivara, čiji se dug popeo na 17,4 miliona maraka, a na trećem preduzeće BOB-PRO, iz Čitluka, sa 13, 4 miliona dugovanja.

Firme MB Kekerović iz Laktaša i fojnička Đuša, "čuvene" po tome što su se svojevremeno smjenjivale u samom vrhu liste, sa dugovanjima od 13,2 i 9,6 miliona  pale su na treće i četvrto mjesto. Slijede Direkcija robnih rezervi RS (9,5 miliona), sarajevski Bosmal (8,7 miliona), Federalna direkcija robnih rezervi (7,4 miliona), MASS Bijeljina (7 miliona).

Na 10. mjestu je Palace Group iz Sarajeva, sa dugovanjima od 6,9 miliona. Podsjetimo, ovu firmu osnovao je Tie Sosnowski, vlasnik kompanije "Triland Development" u čijem vlasništvu je bio šoping centar Alta u Sarajevu. Sosnowski je jedno vrijeme obnašao i dužnost predsjednika Vijeća stranih investitora, a iz BiH je pobjegao krajem 2011. godine.

Među neslavnih 15 najvećih dužnika, je i Radiotelevizija BiH, sa više od šest miliona maraka dugovanja.