Uhvaćen dok je zalijevao biljke: Ljubušaku godina zatvora zbog uzgoja marihuane

objavljeno: 07.03.2018. u 16:46

Općinski sud u Ljubuškom izrekao je presudu kojom je 25-godišnjeg Zvonka Bunozu osudio na godinu zatvora zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, potvrđeno nam je iz Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu.

Istom presudom, od optuženog su trajno oduzete 23 stabljike indijske konoplje, visine 40-90 centimetara, koje su prilikom njegovog hapšenja pronađene u blizini njegove porodične kuće u Ljubuškom.

Optužnicom Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona Bunozi je na teret stavljeno da je je neovlašteno uzgajao biljke i proizvodio tvari koju su proglašene opojnom drogom.

Jednom prilikom, dok je provjeravao vlažnost u PVC-posudama na djelu su ga zatekli policajci MUP-a ZHK. Vidjevši pripadnike policije, Bunoza je pobjegao, a stabljike su počupane i njihovim vještačenjem je utvrđeno da sadrže zakonom zabranjene supstance.

Glasnogovornik Tužilaštva ZHK Josip Aničić kazao je za Faktor da, s obzirom na to da se radi o nepravomoćnoj presudi, ona se može pobijati pred Kantonalnim sudom u Širokom Brijegu.