open-navfaktor-logo
search
"Operirale" u buticima
Uhvaćene u Visokom: Policija ZDK provjerava traži li još ko kradljivice iz Istočnog Sarajeva
Hapšenje djevojaka uslijedilo je nakon što su ih visočki trgovci uhvatili na djelu, dok su hodale po gradu i obilazile trgovačke radnje, nudeći na prodaju čestitke za navodnu humanitarnu organizaciju
02.07.2019. u 16:24
get url
text

Nakon što su jučer uhvaćene u krađi odjevnih predmeta u jednom butiku u Visokom, uhapšene su L. D. i Z. M., obje iz Istočnog Sarajeva, potvrđeno je Faktoru iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Kako nam je rečeno iz MUP-a ZDK, one su privedene na kriminalističku obradu zbog krivičnog djela krađa. U zavisnosti od toga šta tokom krim-obrade bude utvrđeno, odlučit će se o daljim mjerama koje će protiv njih biti poduzete.

Kako saznajemo, policija će provjeriti da li za njima eventualno traga neka druga policijska uprava. Ukoliko je to slučaj, bit će predate službenicima te policijske uprave, a ukoliko ne, najvjerovatnije će biti puštene na slobodu, dok će se protiv njih postupak voditi u redovnoj proceduri.

Podsjećamo, hapšenje djevojaka uslijedilo je nakon što su ih visočki trgovci uhvatili na djelu, dok su hodale po gradu i obilazile trgovačke radnje, nudeći na prodaju čestitke za navodnu humanitarnu organizaciju.

Nakon što je jedna od trgovkinja primijetila da joj nedostaje odjeća, požalila se radnici iz susjednog butika, nakon čega su skupa krenule za njima i sustigle ih.

U njihovoj torbi pronašle su ukradenu robu i zadržale ih do dolaska policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.