open-navfaktor-logo
search
Drama u Šipovu
Uhapsila ga Žandarmerija: Nožem nasrnuo na policajce, pa se zatvorio u kuću
Pripadnici Jedinice Žandarmerije iz Mrkonjić Grada uhapsili su jučer S. M. iz Šipova koji je neposredno prije toga napao policiju, pa se zatvorio u kuću i odbijao da izađe.
19.11.2021. u 09:24
get url
text

Na teret mu se stavljaju krivična djela tjelesna povreda, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Jučer oko 12 sati u Policijsku stanicu Šipovo prijavljeno je da je S. M. nasrnuo na sugrađanina D. M. ispred njegove porodične kuće u mjestu Vagan, općina Šipovo.

Nakon što je policija izašla na mjesto događaja i pronašla S. M. u kući u kojoj boravi i pozvali ga da izađe kako bi obavili informativni razgovor, on je izašao upućujući im pogrdne riječi i noseći nož u ruci kojim je nasrnuo na policajce. Nakon toga uzeo je kamen i bacio u pravcu policijskog vozila, a jednog policajca povrijedio.

- Pošto je odbijao da izađe iz kuće, te i dalje vrijeđao policajce, na mjesto događaja izašli su pripadnici Jedinice Žandarmerije Policijske uprave Mrkonjić Grad koji su ga savladali i uhapsili. O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade sprovede u tužilaštvo - saopćeno je iz PU Mrkonjić Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.