open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Uhapšeni u akciji "Rez" predati Tužilaštvu BiH, oduzeta tri BMW-a, pištolji, puška, bomba...
Pripadnici Specijalne jednice Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo predali su danas tri osobe Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, koje su osumnjičene za organizirani kriminal. Oni su uhapšeni u jučerašnjoj akciji "Rez" koja je provedena na području Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog Kantona.
13.07.2022. u 15:52
get url
text

U Tužilaštvo BiH predati su Elvis Keljmendi, Anel Sejfović i Ajlin Ahmić, dok su Slobodan Tomanić, Harun Babić, Amer Pehlić i Armin Kulašević pušteni na slobodu.

{$galerijaFotografija}

Uhapšeni se terete da su počinili krivična djela organiziranog kriminala, , a u vezi s međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim krivičnim djelima.

Pripadnici MUP-a KS danas su zbog istrage zaplijenili brojne predmete, među kojima je skupocjeni BMW, pištolji, puška, bomba... 

- Poduzimajući planske mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela organizovanog kriminala na području Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine proveli su akciju kodnog naziva "Rez". Na osnovu Naredbe Suda Bosne i Hercegovine, izvršeni su pretresi stanova, ugostiteljskih objekata i motornih vozila koje koriste lica E.K., A.S. i A.A., te su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:

- pištolj marke "Glock", sa dva okvira i 24 komada metaka,

- pištolj marke "Valter" sa 13 komada metaka,

- pištolj marke "SIG" sa 9 komada metaka,

- automatska puška HK3, cal. 7,62X51 mm, sa 2 okvira i 20 metaka istog kalibra,

- jedna ručna bomba,

- pancirni prsluk,

- tri veća paketa sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu

marihuanu,

- veća suma novca,

- četiri ručna sata marke "ROLEX",

- više mobilnih telefona,

- više bankovnih kartica i

- notesi

Također, uz uredno izdate potvrde privremeno su oduzeta i tri skupocjena putnička motorna vozila marke "BMW" - navodi se u saopćenju MUP-a KS.

 

Privođenje, Keljemdi, Tuzilaštvo BiH, 13.11.2022
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.