- Nakon što je lice inicijala B. R. (1970) iz Prijedora, dana 03.09.2018. godine, oko 07,30 časova, u skladu sa Zakonom o prekršajima Republike Srpske, zadržano lišenjem slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru, isto je, do sprovođenja u Osnovni sud u Prijedoru, na osnovu Uputstva o postupanju sa licem lišenim slobode, smješteno u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode.

Tokom boravka u navedenim prostorijama, lice inicijala B.R. je upotrebom fizičke snage izvršilo otkidanje slavinu za vodu, nakon čega je istu iskoristio za samopovrjeđivanje. Od strane medicinskih radnika Službe hitne pomoći u Prijedoru, licu je ukazana medicinska pomoć - navodi se u saopćenju PU Prijedor.

Iz policije su dodali da se poduzimaju potrebne mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti navedenog događaja.

Radovanović je jutros uhapšen u PU Prijedor nakon što se pojavio na radnom mjestu u PU Prijedor, iako mu je još na snazi rješenje kojim je udaljen sa radnog mjesta.

VEZANI TEKST - U Prijedoru uhapšen Borislav Radovanović, član "Pravde za Davida"

Radovanović je bivši policijski inspektor, bloger i jedan od članova grupe "Pravda za Davida". Bio je član Anketnog odbora NSRS u slučaju David Dragičević, na čija je pitanja odbio odgovarati ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, koji ga je nazvao psihijatrijskim slučajem i jednom od osoba koja "instrumentalizira Davora Dragičevića".

Mjesecima unazad na svom blogu objavljivao informacije o smrti dvadesetjednogodišnjeg Davida Dragičevića

Prošle godine na svom blogu je napisao da je, kao kriminalistički inspektor, "suspendovan, pretučen i prepušten sudbini".

Radovanoviću je odranije zabranjen prilaz zgradi Policijske uprave Prijedor, nakon što je sud protiv njega potvrdio optužnicu za pokušaj ubistva tamošnjeg načelnika policije Dalibora Ivanića.