open-navfaktor-logo
search
Akcija "Poligon 2"
Uhapšeni profesori, instruktori, policajci: Za 18 osumnjičenih zatražene mjere zabrane
U okviru akcije na području Zenice, Visokog i Kaknja uhapšeno je 18 osoba na ispitnim mjestima u svojstvu članova ispitne komisije za vozače motornih vozila ZDK
13.05.2019. u 11:01
get url
text

Kantonalno tužilaštvo u Zenici je, nakon ispitivanja 18 osoba koje su tokom vikenda uhapšene u sklopu akcije "Poligon 2", uputilo Općinskom sudu u Tešnju prijedlog za izricanje mjera zabranje svim osumnjičenim. 

Predložene mjere su, kako navode iz Tužilaštva, zabrana preduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti obavljanje poslova ispitivača u svojstvu članova ispitne Komisije za vozače motornih vozila ZDK i zabrana sastajanja sa određenim osobama.

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona je u subotu, uz asistenciju ovlaštenih službenih osoba MUP-a ZDK, provelo akciju hapšenja 18 osoba u sklopu istrage krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi.

- U okviru akcije na području Zenice, Visokog i Kaknja uhapšeno je 18 osoba na ispitnim mjestima u svojstvu članova ispitne komisije za vozače motornih vozila ZDK - navodi se u saopćenju ove pravosudne institucije.

Prema nezvaničnim informacijama, među uhapšenim članovima komisije su, između ostalog, profesori, instruktori i bivši policajci.  

- Zbog obimnosti preduzetih poslova, u akciji je učestvovalo sedam tužilaca, tri stručna savjetnika-saradnika tužioca kao i veći broj ovlaštenih službenih lica MUP-a ZDK, što je sve imalo za posljedicu efikasno i kvalitetno obavljanje potrebnih istražnih radnji s ciljem prikupljanja potrebnih dokaza - saopćeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.