Osim Gavrankapetanovića uhapšena je i njegova bivša bliska saradnica sa KCUS-a Muvedeta Čedić Butmir. SIPA je u okviru iste akcije uhapsila i bivšeg premijera Kantona Sarajevo Fikreta Musića, te bivšeg ministra zdravstva KS Zlatka Vukovića, piše Istraga.

Kako se spominje, predmet akcije SIPA-e su javne nabavke na KCUS-u.

Gavrankapetanović je bio na čelu KCUS-a skoro 12 godina, do 2012. godine. Fikret Musić (SDP) je obnašao funkciju kantonalnog premijera od 2011. do 2012. godine, a u istom periodu je Zlatko Vuković bio na čelu Ministarstva zdravstva.

VEZANI TEKST - SIPA pretresa na više lokacija u Sarajevu

Policijski službenici SIPA-e danas su, u sklopu operativne akcije "Magnet", na području Sarajeva započeli pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na više lokacija, saopćeno je iz te policijske agencije.

Kako su naveli iz SIPA-e, akcija se provodi zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zloupotreba položaja ili ovlaštenja propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

- Pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa Federalnom upravom policije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo - dodali su iz SIPA-e.